Известие

Collapse
No announcement yet.

Премахване на катализатор - "ЗА" и "ПРОТИВ"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Премахване на катализатор - "ЗА" и "ПРОТИВ"

Здравейте колеги! Катализатора ми е запушен и не знам какво точно да правя по въпроса. Изчетох всички публикации на темата чак до 2006-та но така и не срещнах категорични и еднозначни съвети по отношение на проблема.
    Идеята ми е да премахна катализатора и да сложа гърне, но не ми се иска звукът да се променя. Кавква марка трябва да е това гърне не знам. Четох също така, че може да премине тръба през катализатора, защото в основното тяло където се намира има гърне.
    Предварително ви благодаря за изказаните мнения......
    Last edited by B. Stamatov; d.m.y г., 16:04.
    Alfa Romeo 156/1.8 T.S/ 144 h.p.

Първоначално публикувано от B. Stamatov Покажи съобщение
    Здравейте колеги! Катализатора ми е запушен и не знам какво точно да правя по въпроса. Изчетох всички публикации на темата чак до 2006-та но така и не срещнах категорични и еднозначни съвети по отношение на проблема.
    Идеята ми е да премахна катализатора и да сложа гърне, но не ми се иска звукът да се променя. Кавква марка трябва да е това гърне не знам. Четох също така, че може да премине тръба през катализатора, защото в основното тяло където се намира има гърне.
    Предварително ви благодаря за изказаните мнения......
    Има да се продават едни надупени тръбички по размер. Отваря се катализатора с малък сряз. Маха се питата заварава се тази тръбичка вътре и се затваря пак. И готово.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
      Има да се продават едни надупени тръбички по размер. Отваря се катализатора с малък сряз. Маха се питата заварава се тази тръбичка вътре и се затваря пак. И готово.
      Да разбирам предполагам, че и по сервизите за изпускателни системи са наясно как да я направят тази манипулация. P.S. Знам, че и ти смяташе да премахваш карализатора. Така ли реши проблема- с тръбичка?

Comment

Да разбирам предполагам, че и по сервизите за изпускателни системи са наясно как да я направят тази манипулация. P.S. Знам, че и ти смяташе да премахваш карализатора. Така ли реши проблема- с тръбичка?
        Не, аз няма да го махам. Докато си е здрав да си седи.

Comment

А как се разбира дали е здрав и работещ на 100%
          156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
          Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Значи не знаеш дали се прецаква нещо, ако се направи по този начин?

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
              А как се разбира дали е здрав и работещ на 100%
              С компресор се надува или надникваш с око. Ако не са задръстени дупките на питата значи е ок. Моя го гледах с фенерче при разкачена двуцевка и въпреки това го надуха в сервиза и казаха, че е перфектен.

---------- Post added at 17:53 ---------- Previous post was at 17:51 ----------

Значи не знаеш дали се прецаква нещо, ако се направи по този начин?
              На други коли съм виждал така да го правят. И звука им не се променя. Разликата е там, че се вижда вече като гори масло и го хварля през ауспуха. А преди това маслото са наслоява в катализатора и от високата температура се опича вътре и с времето се запушват порите на питата или се раздробява на парченца.

Comment

и аз тука ако позволите да се включа в темата, знам че ако катализатора е заминал от ауспуха миришело на развалени яйца, това знам ,че било също предпоставка че катализаторчето вече не си върши работата както трябва и е извън строя

Comment

Твърдо ЗА.......
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

И аз съм твърдо ЗА, да зле е за природата, но за колата е много по-добре без катализатор...
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Аз съм на крачка от премахването на 2-та катализатора след колектора на ЦФ3 двигател Преди година махнах най-крайния и само положителни ефекти съм усетил...
                      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Аз засега съм ЗА премахването на катализатора, докато не ме стимулират да си сложа никакво слагане. Той моя някой вече го беше махнал кат купих колата. Ако го направят данъка наполовина с катализатор (както е при автомобили под 100кс) ще съм един от първите които ще си сложат, но дотогава нямам 300-400лв излишни.
                        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от Vanco
                          Кокоши или пачи?
                          Пуйчи )
                          Против махането съм, общо взето полза голяма няма според моето скромно мнение, ако е наред.
                          Наистина, никой не стимулира наличето му или това дали е в ред или не.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

НИКАКВА разлика няма с работещ катализатор и без него.Говоря за поведението на колата
                            ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

Първоначално публикувано от plamen76 Покажи съобщение
                              НИКАКВА разлика няма с работещ катализатор и без него.Говоря за поведението на колата
                              Е да де колега, ама ако е изправен и колата по-новичка.
                              Само че нашите "убавици" са вече позастаряващи и е съвсем нормално и катализатора да се позадръстил (ако вече не е бил и някой да го е махнал). Аз също съм на мнение, че ако е изправен не трябва да се пипа (както всяко едно нещо по една кола), но ако е задръстен просто няма друго решение освен махане или смяна. До колкото знам тия по 200-400лв, са някакви универсални и съм доста скептичен относно ползата им. Иначе оригиналния си е бая цифра и не си заслужава инвестицията - да беше 3-4 годишна кола, да го смениш, ама на 10-12 годишен барутарник, това е най-малкия проблем.
                              Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                              Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                              Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Working...
                              X